Datulių rutuliukų receptas

Gaminti datulių rutuliukus iš datulių pastos yra labai paprasta, nereikia išiminėti kauliukų ir datulių ir jų malti, o iš karto galima maišyti su norimais ingredientais.

Ingredientai:

  1. Datulių pasta, Tomoor, Saudo Arabija, 1000gr. (vakuume) https://gourmetlife.lt/produktas/datuliu-pasta-tomoor-saudo-arabija-900gr/

2. 100g. lengvai paskrudintų, sutraiškytų migdolų riešutų: Migdolai iš Valensijos regiono ORO DEL MAEDITERRANEO 1kg, Ispanija https://gourmetlife.lt/produktas/migdolai-valensijos-ispanija/

3. 150 g. riešutų sviesto

4. 50g kakavos

5. 25 g. chia sėklų

6. 50 g. skrudintų kanapių sėklų

7. 50 g. baltų sezamų sėklų

Viską išmaišyti su virtuviniu kombainu, tešlos maišymo antgaliu (kabliu), taip pat galima ir rankomis. Kai susidaro vientisa konsistencija, formuoti rankomis rutuliukus ir juos apvolioti sezamų sėklose. Laikyti šaldytuve. Labai skanus ir sveikas užkandis ar desertas, kuris labai patinka ir suaugusiems ir vaikams!