Gourmet Life, gurmaniškas maistas, alyvuogės, saldumynai, kava, užtepėlės, aliejus

www.andreasudati.com

Panettone 2

Tradicinis itališkas pyragas „Panettone Classico“ praturtintas tikru sviestu, kiaušiniais, cukrintomis apelsinų ir citrinų žievelėmis, razinomis, vanile ir gaminamas tik iš aukščiausios kokybės miltų. „Panettone“ tai ilgo gamybos proceso,  kildinimo ir aušinimo „žemyn galva“, dėl kurio pyragas yra labai aukštas, pyrus ir drėgnas. Bręsdamas jis persismelkia džiovintų vaisių ir cukatų, vanilės aromatais. Italai „Panettone“ valgo kaip desertą, valgydami tiesiog  plėšo rankomis, nes jis labai purus ir drėgnas. Švenčių belaukiant tai labai geidžiama ir norima dovana, kuri būna papuošta kaspinais ar įdėta į šventinę metalinę dėžutę, kuri dar ilgai primena stebuklingas švenčių akimirkas.

„Panettone“ pyragas kilęs iš Milano. Kaip manoma, šiame mieste pirmiausia ir buvo pradėtas kepti šis pyragas. Yra net kelios legendos bylojančios apie „Panettone“ kilmę. Tačiau plačiausiai žinoma istorija yra gimusi iš meilės. Ji pasakoja neva apie XV amžiuje gyvenusį Ughetto iš pasiturinčios Atellani giminės, įsimylėjusį neturtingo kepėjo Antonio gražuolę dukrą Algisą. Turėdamas gerų ketinimų padėti kepėjui vaikinas apsimetė varguoliu ir įsidarbino pas jį. Paslapčiomis Ughetto pagardindavo rauginamą tešlą, tais laikais sunkiai gaunamais produktais, tokiais kaip sviestas, cukrus, kiaušiniai. Greitai visi pastebėjo kokia gardi kepėjo Antonio kepama duona, ir jo verslas suklestėjo. Artėjant Kalėdoms vaikinas į šventės duonai paruoštą tešlą įdėjo ir cukrintų džiovintų citrinų gabalėlių bei razinų. Taip gimė saldi Antonio duona, vadinama “pan de Toni”. Laimingi įsimylėjėliai netrukus gavo leidimą tuoktis. O jų vestuvėse, pasakojama, dalyvavo net pats Leonardo da Vinci. Panettone ypatingai išpopuliarėjo XIX amžiuje Italijos pramonės ir verslo centre Milane. Šiomis dienomis vis dar kepama namuose, tačiau dėl daugybės sudėtinių dalių ir ilgo gamybos proceso (kuris trunka net ir iki 3 parų), jau XX amžiaus pirmojoje pusėje pradėta kepti pramoniniu būdu.

P.S. Tik ilgai negaiškite ir užsakykite jau dabar, nes pyragų kiekis yra labai ribotas.

IL Vechio Forno Artigiano Kalėdinis pyragas „Panettone“ su razinomis ir cukruotais vaisiais

Kaina nuo: 11.99 Euro

Kalėdinis pyragas Balocco „Panettone“ su šokolado įdaru ir šokolado glaistu

Kaina: 14.99 Euro.

Kalėdinis pyragas Balocco „Panettone“ su razinomis ir cukruotais vaisiais

Kaina: 15.99 Euro

12117 2

Panettone pyragai gaminami pagal tradicinį itališką receptą. Panettone gamybos ciklas vidutiniškai du kartus ilgesnis, dėl tipiško Venecijos gamintojo ir taip suteikia šiam Panettone daugiau aromato ir skonio, kuris negali būti pasiektas trumpesniu gamybos ciklu. Speciali gamybos technologija reikalauja naudoti tik kiaušinio trynius, dėl specialios vėsinimo gamybos technologijos, kurios metu Panettone laikomi aukštyn kojom. Pagrindinis privalumas šios atvėsinimo technologijos, kad tai yra visiškai natūralus procesas, kuris leidžia išlaikyti purų pyragą, cukruotus vaisius ir razinas. Cukruoti vaisiai ir razinos yra atrinktos tik iš geriausių Italijos ir ar kitų užsienio gamintojų.

Gaminiuose naudojami natūralūs produktai – aukščiausios kokybės kvietiniai miltai, sviestas, kiaušiniai, „cukatai“ cukruotos apelsinų žievelės, razinos.

Graikiškas alyvuogių aliejus, dar vadinamas

                       „Skystuoju Auksu“

 

Nors alyvmedžių giraitės auga beveik viso pasaulio regionuose, didžiausias alyvuogių aliejaus kiekis atkeliauja iš Viduržemio jūros regiono. Ispanija ir Italija yra didžiausios alyvuogių aliejaus eksportuotojos pasaulyje, tačiau Graikijos, ypač tyras alyvuogių aliejaus populiarumas nuolat auga, dėka šio aliejaus išskirtinumo, stipraus skonio, aromato ir subtilios žalios spalvos.

Į klausimą: „Kuri šalis gamina geriausią alyvuogių aliejų?“, nėra vieno teisingo atsakymo:

Kiekviena šalis turi savo išskirtines alyvmedžių rūšis, kurios yra kilusios iš vietinių veislių ir prisitaikė prie vietinio klimato, dirvos, kurie padaro esminę įtaką aliejaus spalvai ir skoniui. Kiekvieno pirkėjo asmeninis skonis įtakoja jo galutinį pasirinkimą.

Galiausiai, aliejus – tai šviežias, kokybiškas, turintis rūgštingumo, kuris padaro esminį skirtumą tarp skirtingų aliejaus rūšių. Graikijos aliejus – išsiveržia su vaisių galia, tiesiogine ir perkeltine prasme – tai vienas tobuliausių gaminių*. (*Šaltinis „Ambrozia žurnalas“, autorė Vana Antonopoulou)

 

AUTENTIŠKAS MODENA REGIONO IGP BALZAMINIS ACTAS

 

RECEPTAI

AUTENTIŠKAS MODENA REGIONO IGP BALZAMINIS ACTAS

(100% Modena produktas). Natūraliai tirštos konsistencijos. Puikiai tinka salotoms, prie keptos mėsos ant griliaus ar sūrio. Įvertinkite su vaniliniais ledais ar šviežiais vaisiais.

 

Video medžiaga

FIGOS

Gurmanų vertinamos saldžiosios figos. Naudingas organizmui, pietinio krašto vaisius, nes sudėtyje yra daug vitaminų A, B ir C, antioksidantų, bei naudingų mineralų kalcio, kalio, geležies, ypač daug magnio, cinko ir gausu maistinių skaidulų. Šis vaisius vertinamas kaip energetinis maistas dėl didelio kiekio fruktozės.

DŽIOVINTŲ FIGŲ SŪRIAI

Džiovintų figų sūriai su riešutais puikiai dera su įvairiais sūriais –  kietaisiais brandintais, parmesano, bri ar mėlynojo pelėsio ar vytintu kumpiu (itališkas variantas). Puikiai dera prie salotų ar tiesiog prie taurės vyno.

FIGŲ DŽEMAS

Suteikia išskirtinį skonį ančių ar vištų kepenėlių paštetams. Vaniliniai ledai su figų džemų – dievinamas desertas.

 

Receptas

Ko jums reikia, tai tik prancūziškos traškaus batono (bagetės), figų džemo, vytinto kumpio, baziliko lapelių ir grūdėtos varškės. Pirmiausiai įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių. Supjaustykite riekelėmis bagetę, ištepkite alyvuogių aliejumi paviršių ir pabarstykite druskos, kepkite apie 10min. Leiskite atvėsti, užtepkite grūdėta varške. Ant viršaus uždėkite figų džemo ir vytinto kumpio. Nepamirškite papuošti baziliko lapeliu. Skanaus !!!

APELSINŲ, MANDARINŲ IR ABRIKOSŲ MARMELADAI

Puikaus aromato ir gausu maistinių medžiagų Apelsinų marmeladas puikiai dera su šilta duonos riekele;

Puikiai tinka įvairiems kepiniams bei įdarui;

Puikia dera prie baltojo vyno ar keito brandinto sūrio.

 

Šokoladinis pyragas įdarytu apelsinų marmeladu.

Sudėtis: 150gr. miltų, 150gr. cukraus, 150gr. juodojo šokolado, 150gr. sviesto, 6 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 1/3 arbatinio šaukštelio vanilės, 150gr. Apelsinų marmelado „Geodi“, 3 arbatiniai šaukšteliai brendžio. Glaisto ruošimui: 240gr. juodojo šokolado, ¾ puodelio grietinėlės, arbatinis šaukštas sviesto.

Vandens vonelėje išlydyti šokoladą ir sviestą. Išplakti kiaušinio baltymus su cukrumi, kol masė taps standi. Įdėkite vanilės ir lydyta šokolado masę ir švelniai maišykite. Berkite palaipsniui miltus. Įkaitinkite orkaitę iki 175C ir ištepkite kepimo formą sviestu ir įpildykite paruoštą tešlą. Kepkite 40min., kol pyragas pakils. Išimkite ir leiskite atvėsti. Tuo metu pašildykite Apelsinų džemą „Geodi“ su brendžiu. Pyragą horizontaliai padalinkite į tris dalis ir sutepkite Apelsinų džemu „Geodi“.

Glaistui paruošti: ištirpinkite juodąjį šokoladą su grietinėle ir įdėkite sviesto. Maišant paruoštą glaistą užpilkite ant pyrago, kad ir kraštus padengtų.

 SKANAUS !

ŠOKOLADINĖS UŽTEPĖLĖS / KREMAI

 

RECEPTAI