Migdolai PRUNITA glaistyti juoduoju šokoladu 200g

 4.49
 22.45 / kg

Liko 30

Produkto kodas: 59556 Kategorija:

Migdolai ir juodasis šokoladas tai rafinuoto ir prabangaus skonio duetas, kuris itin patiks klasikos mėgėjams. Subtilus riešutų skonis puikiai atsiskleidžia išraiškingo juodojo šokolado fone, tai puikus ir maistingas užkandis kai norisi ko nors skanaus. Juodasis šokoladas yra labai maistingas kaip ir migdolai, ir yra vienas galingiausių antioksidantų šaltinių. Migdolai glaistyti juoduoju šokoladu tai dviguba nauda jums.  Šis skanėstas ne tik pradžiugins kiekvieną smaližių, bet puikiai tiks ir ieškantiems skanių dovanų. Manoma, kad migdolai dažniausiai vartojami ir labiausiai mėgiami riešutai, kaip beje ir šokoladas.

Šokoladas – karališkas skanumynas, kartu su kakavos pupelėmis atkeliavęs iš Centrinės Amerikos ir paplitęs po visą pasaulį. Pirmieji gaminti šokoladą pradėjo Amerikos indėnai. Jie kakavos pupeles maišydavo su įvairiais prieskoniais ir iš gauto mišinio gamindavo gėrimą – šokoladą.

Migdolai vadinami riešutų karaliais, kadangi jie laikomi pačiais naudingiausiais riešutais žmogaus

organizmui, dėl sukaupto didelio kiekio svarbių maistinių medžiagų. Jie itin maistingi. Migdolų riešutai – energijos šaltinis, kuriuo galima mėgautis bet kada. Migdolų riešutai – vienas populiariausių sveikų užkandžių pasaulyje. Migdolus galima valgyti šviežius arba naudoti maisto ruošimui, jie puikiai tinka kepiniams, salotoms, taip pat prie įvairių mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalų. Tai ne tik sveikas, bet ir skanus maistas.

 

Migdolai, tai migdolo riešutai, augantys ant migdolo medžio, kuris dažniausiai auginamas Viduržemio jūros regione, JAV, Australijoje ir Kinijoje, tačiau atkeliavęs yra iš Artimaisiais rytais vadinamo regiono (Iranas, Saudo Arabija ir t.t.), ten jis ir dabar auga natūraliai. Kalbant botaniškai, migdolas yra vaisius. Ant medžio kabantis vaisius ar kaulavaisis panašus į mažą pailgą persiką su kieta žaliai pilka žievele. Kai augalas subręsta, žievelė prasiskečia; viduje yra riešutas. Senovės romėnai migdolus vadino “graikiškais riešutais”, kadangi jie pirmiausiai pradėti auginti Graikijoje. Migdolai minimi dar Biblijoje. 1390-ųjų metų recepte pasakojama, kaip paruošti padažą austrėms su maltais migdolais.

 

Kilmės šalis: Ispanija

Prekės kodas: 59554

Svoris 0.2 kg
Sudėtis:

Sudedamosios dalys: juodojo šokolado glajus (66%), (cukrus, kakavos pasta, kakavos sviestas, emulsiklis: saulėgrąžų lecitinas, prieskoniai), MIGDOLAI (25%), cukrus, gliukozės sirupas ar glazūra (E414 / E904). Min. kakavos kiekis sudėtyje 47%. Sudėtyje gali pasitaikyti pieno pėdsakų.

Maistingumas 100g produkto: energinė vertė (2264Kcal/544kJ), riebalai (34g), iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (17g), angliavandeniai (46g), iš kurių cukrų (46g), skaidulos (8.1g), baltymai (8.3g), druska (0.03g). Laikymo sąlygos: sausoje ir vėsioje vietoje. Grynasis kiekis: 150 g.