Rabarbarų cukatos tai nuostabaus saldžiarūgščio skonio džiovinti gabalėliais supjaustyti rabarbarai su cukrumi. Skanu valgyti vienas ar dėti į kitus patiekalus, pavyzdžiui, košę, sausus pusryčius, desertus ir kt. Cukatų spalvą lemia natūrali rabarbarų stiebų spalva: nuo žalios iki raudonos. Cukatos yra vertingos tuo, jog jose išssisaugo vitaminai. Tai visiškai natūralus produktas, kuriame nėra dažiklių ar konservantų.
Rabarbarus iš Indijos į Europą atsivežė vienuoliai keliautojai viduramžiais. Vakarų Europos šalyse rabarbarai pradėti auginti XVIII a. viduryje.
išdžiovintos. Cukatos dažniausiai vartojamos konditerijos pramonėje pagardinti įvairius gaminius. Dažnai cukatomis keičiami įprastiniai saldainiai.
Cukatos gaminamos ne tik iš kietų citrusinių vaisių, tam tinka ir moliūgai, burokėliai, morkos, cukriniai runkeliai. Jų pasigaminti taip pat galima iš įvairiausių, ypač rūgščių, uogų ir kitų augalų – spanguolių, bruknių, rabarbarų, svarainių, šermukšnių.
Cukatos turi gilią istoriją. Atkeliavusios iš Rytų į Europą, jos greitai tapo populiarios Viduržiemio jūros pakrančių regione, o vėliau paplito Vidurio ir Šiaurės Europoje. Istorinėse kronikose galime aptikti įdomų faktą: 1386 m. Jogailos rengtai puotai iš Kijevo buvo atvežta sausos uogienės, kas, beje, ir buvo cukatos.
Kilmės šalis: Latvija
Prekės kodas: 59509